Invalid usernameInvalid username Zdravie,chudnutie-ako schudnúť: Zázvor

vášwelnestréner
Ing. Alena Goralková
Ing. Adam Goralka
Vaši osobní wellness tréneri

Cviky
  • Cviky
  • Cviky na chudnutie
  • Cviky na brucho
  • Tabuľky
  • Glykemický index
  • Kalorické hodnoty
  • Najnovšie články
  • Vlašské orechy ...
  • Zázvor
  • Ako prestať fajči...
  • Ovocie a chudnutie
  • Plávanie – výbo...
  • Najčítanejšie články
  • Tabletky na chudnutie
  • Diétny jedálniček
  • Cviky na chudnutie
  • Zdravá výživa
  • Ako schudnúť
  • Rýchle chudnutie
  • Detoxikácia
  • Program na chudnutie
  • Bolesti hlavy, migréna
  • Aby chudnutie ...
  • Diéty na chudnutie
  • Hladovka
  • 90 dňová diéta
  • Podľa krvných skupín
  • Kapustová diéta
  • Dukanova diéta
  • Delená strava
  • Užitočné linky

    Viac o cvikoch na chudnutie

    - Cviky na chudnutie

    Viac o chudnutí

    - Ako schudnúť

    Viac o krotiteľoch

    - Krotitelia tukov

    Všetko o diétach

    - Diéta - Účinné diéty






    Zázvor
    Počas chladných jesenných dní je zvýšené riziko vážnych ochorení preto musíme dbať na prevenciu. Pochádza z tropickej časti Ázie a má aj ďalšie známe druhy ako napríklad: ďumbier lekársky, ďumbier žltý, ďumbier indický a ďumbier japonský. jeho latinský názov je Zingiber. Vyrastá až do výšky 1,5m z hľuzovitého článkového podzemku z ktorého každoročne vyrastajú stonky so žltofialovými kvetmi v súkvetiach. V Číne a Indii sa používa už viac ako 3 000 rokov.

    Už v 18.tom storočí sa používal do väčšiny liečivých prípravkov, pretože mal schopnosť zmierňovať dráždivé účinky na žalúdok a dokonca dokázal potlačiť prejavy toxicity niektorých ďalších bikiniek. Už vtedy sa vedelo, že má pozitívne účinky proti moru a napomáha tráveniu. V čínskej medicíne sa usušený koreň už dlhé storočia používal na zohriatie a stimulácie žalúdka pri problémoch a tráviacim traktom a podobne.

    Svoje miesto si našiel nielen v medicíne ale taktiež aj v kuchyni. Zázvor sa stal obľúbenou ingredienciou aj v ostatných častiach Ázie a Európy. Do Európy sa dostal vďaka španielskym moreplavcom a odvtedy sa stal dôležitou súčasťou jedál vtedajšej kuchyne.
    Dokonca existuje aj zázvorové víno alebo zázvorové "cukrovinky".

    Zázvor/Ďumbier obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štipľavú látku gingerol. A práve táto látka má podobné účinky ako kyselina acetysalicylovú (aspirín) - napomáha ochrane srdcovo-cievneho systému, zlepšuje prietok krvi a tlmí zzrážanlivosť. Taktiež svojimi účinkami znižuje riziko infarktu a má pozitívne účinky na utlmenie bolesti hlavy alebo proti nevoľnosti.

    V Číne sa používa ľudovími liečiteľmi na vykašliavanie, pri prechaldnutiu, schípke a na "vypotenie sa".

    Odporučená denná dávka pre dospelého človeka je 1 cm zázvoru koreňa, resp. 3 až 5 gramov. Viac určite nie! "Pretože ako už vieme všetkého veľa škodí."

    Zhrnutie pozitívneho vplyvu na naše zdravie
    - podporuje srdcovo-cievny systém
    - zlepšuje krvný obeh (zahreje telo)
    - pôsobí antibakteriálne
    - pomáha pri odbúravaní tukov
    - znižuje hladinu cholesterolu v krvi
    - pomáha pri zažívacích a žalúdočných problémoch
    - zlepšuje trávenie
    - odstraňuje plynatosť a nadúvanie
    - pomáha pri nevolnost
    - pomáha liečiť kaše, zápal priedušiek, angínu
    - podporuje imunitu
    - detoxikuje telo

    Zázvorový čaj
    Na zázvorový čaj Potrebujeme: 3cm nastrúhaného zázvoru (koreňa), 1 liter vody, 1 PL med, 1 ČL citrónová šťava Príprava zázvorováho čaju : Nastrúhaný zázvor zalejte vriacou vodou. Pridajte citrónovú šťavu, po vychladnutí med a poriadne premiešajte. Pomer zázvoru, medu a citrónovej šťavy môžete pokojne meniť

    Zdroj www.peknetelo.eu/zazvor/zazvor-je-elixir-zdravia-ucinky-zazvoru-caj/
    Články